Rigspolitiet henter chef fra Kriminalforsorgen

Regeringen har i dag besluttet, at justitsministeren kan indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at direktør i kriminalforsorgen Thorkild Fogde udnævnes til rigspolitichef med virkning fra den 1. marts 2020.

Thorkild Fogde har siden 2017 været direktør for kriminalforsorgen. Inden da har Thorkild Fogde blandt andet været politidirektør i henholdsvis Nordsjællands Politi, Rigspolitiet og Københavns Politi samt afdelingschef i Justitsministeriet.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:
”Jeg kender Thorkild Fogde som direktør for kriminalforsorgen, hvor han har stået i spidsen for en væsentlig modernisering af kriminalforsorgen. Han har haft en lang karriere i Justitsministeriets koncern, som politidirektør i flere politikredse og senest som direktør for kriminalforsorgen. Han har derfor et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet. Jeg er derfor sikker på, at Thorkild Fogde med hans mangeårige topledererfaring er den helt rette mand i spidsen for dansk politi”.

Kommende rigspolitichef Thorkild Fogde udtaler:
”Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet. Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere”.

Thorkild Fogde er uddannet cand.jur. fra 1991. Thorkild Fogde er 54 år.

CV

  • 2017 – Direktør for kriminalforsorgen
  • 2013-2017 Politidirektør, Københavns Politi
  • 2012-2013 Politidirektør, Rigspolitiet
  • 2009-2011 Politidirektør, Nordsjællands Politi
  • 2004-2009 Afdelingschef, Justitsministeriet

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply