Onsdag aften undslap en indsat fra Vestre Fængsel i forbindelse med et besøg

Vestre Fængsel
Vestre Fængsel i København.

En indsat flygtede onsdag aften fra Vestre Fængsel i forbindelse med et besøg, hvor det lykkedes en besøgende i fængslet at bytte plads og identitet med den varetægtsfængslede, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Byttet blev opdaget kort efter, men da var det for sent. Den varetægtsfængslede havde allerede forladt besøgsafdelingen.

– Det er selvfølgelig noget, der ikke må ske, og det er naturligvis dybt beklageligt. Derfor har vi også øjeblikkeligt sat en intern undersøgelse i gang, der skal klarlægge, hvilke procedurer der har svigtet, og hvordan vi undgår lignende episoder i fremtiden, siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Alvorlig sag

Fangeflugten fra Vestre Fængsel førte til en politijagt, der i over to timer lukkede Københavns Hovedbanegård.

Ledende politiinspektør og leder af beredskabet hos Københavns Politi, Peter Dahl understregede tidligere i dag, at en evakuering var nødvendig, fordi sagen, som manden indgår i, er alvorlig.

Københavns Politi har endnu ikke offentliggjort hans identitet, men der er ifølge Ekstra Bladet tale om 46-årig syrer, som er mistænkt i en omfattende terrorsag i Italien.

Den 46-årige har ifølge avisen siddet varetægtsfængslet i København siden januar og planen er, at han skal udleveres til de italienske myndigheder, så han kan blive retsforfulgt.

Efter flugten i går er han dog fortsat på fri fod.

Få lykkedes med flugt

I Danmark er det uhyre sjældent, at varetægtsfængslede og indsatte flygter fra lukkede fængsler og arresthuse.

Af Kriminalforsorgens seneste statistik på undvigelser fremgår det, at der i 2017 kun var én enkelt flugt fra et arresthus, hvor en indsat overvandt “fysiske hindringer” uden at blive pågrebet af fængselspersonale.

Flere gange om året lykkes det dog fanger at flygte fra lukkede fængsler og arresthuse i forbindelse med ophold på udendørsarealer, under transport til en retssal, ved hospitalsophold og lignende. I 2017 har Kriminalforsorgen registreret 7 af den slags undvigelser.

I 2012 lykkedes det en 34-årig mand at undslippe Nyborg Statsfængsel ved at bytte identitet med en besøgende kvinde i burka-lignende beklædning.

Kilde: DR Nyheder

Be the first to comment

Leave a Reply