Fængselsbetjent idømt fængsel

Fængselsbetjent følte sig presset: idømt fængsel

En 42-årig mand fra København arbejdede som fængselsbetjent i arresten i Køge og i april skulle han så passe på en mand, der var i gang med afsone sin fængselsstraf.

Fængselsbetjenten kendte dog også manden som den sælger, som han tidligere havde købt narkotiske stoffer af.

Derfor følte han sig presset til at hjælpe den indsatte, som i strid med reglerne gerne ville have adgang til sin mobiltelefon, der var deponeret i arrestens såkaldte kosterrum.

På en vagtdag kort før klokken 18 i en af påskedagene hentede han efter aftale med den indsatte mobiltelefonen i kosterrummet og overbragte den til afsoneren.

Det erkendte den 42-årige ved en tilståelsessag ved retten i Roskilde onsdag, hvor han var anklaget for at have misbrugt sin stilling som fængselsbetjent.

Besiddelsen af mobiltelefonen blev opdaget

Den indsattes ulovlige besiddelse af mobiltelefonen blev dog hurtigt opdaget på arrestens automatiske scanning af teleaktivitet blandt fangerne, hvorefter mobilen blev fundet hos den indsatte.

I Køge arrest er der installeret et såkaldt mobildetekteringsanlæg.

Idømt 14 dages betinget fængsel

Stillingsmisbruget kom efter en konkret afvejning af sagens omstændigheder og fængselsbetjentens personlige forhold til at koste den 42-årige mand en straf på 14 dages betinget fængsel. Det er nu op til Kriminalforsorgen at afgøre, hvilken ansættelsesmæssig konsekvens det tilståede stillingsmisbrug skal have.

Tilbage i maj måned blev en anden fængselsbetjent idømt et års ubetinget fængsel for en sag i Aarhus Arrest.

Læs nærmere om sagen på: BT

Be the first to comment

Leave a Reply