Storstrøm Fængsel er sikkerhedstjekket

Politiet og Kriminalforsorgen har ransaget det nye fængsel på Falster og sikret, at det er klar til at tage imod de første indsatte i slutningen af oktober.

I den sidste måned har mere end 2.000 mennesker været på besøg i det nye Storstrøm Fængsel. Derfor var det tid til en gennemgribende sikkerhedsransagning af fængslet, inden de første indsatte flytter ind.

Det tog i alt fire dage for et hold på 45 medarbejdere i alt fra Politiet og Kriminalforsorgen at sikkerhedsransage Storstrøm Fængsel. Samtlige bygninger, kældre, tage og græsarealer indenfor og udenfor fængslets ringmur er blevet systematisk gennemsøgt af sikkerhedsransagere og narko- og bombesprængstofhunde.

”Sikkerhedsransagningen på Storstrøm Fængsel blev gennemført med stort engagement. Det er med stor tilfredshed, vi nu kan sige, at fængslet er ”rent” og klar til at modtage de første indsatte,” siger Lars Bo Jensen, indsatsleder i Kriminalforsorgen.

Ingen alvorlige fund
Der blev ikke fundet noget, der kan forbindes til noget ulovligt, under sikkerhedsransagningen. Der blev derimod fundet mange ting, håndværkerne havde glemt. Lige fra skruetrækkere og metalplader til en enkelt stige efterladt på et tag.

Der er nu indført fuld adgangskontrol og detektering af både personale og besøgende til Storstrøm Fængsel. De første indsatte forventes at blive modtaget i fængslet fra den 30. oktober 2017.

Læs nærmere på:

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar