Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel

Nykøbing Fængsel er placeret i Annebergparken i Nykøbing Sjælland
Nykøbing Fængsel er placeret i Annebergparken i Nykøbing Sjælland.

Det nye Nykøbing Fængsel er officielt indviet og er klar til at tage imod de første indsatte.

Kriminalforsorgen har åbnet det nye, topsikrede fængsel Nykøbing Fængsel, der er et lukket fængsel med plads til 30 indsatte.

Indvielsen blev forestået af kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde, områdedirektør i Kriminalforsorgen Sjælland Rasmus Andersen, og institutionschef Ole Hansen.

”Vi er meget tilfredse med at åbne endnu et moderne og topsikret fængsel, der har de højeste sikkerhedsstandarder. Det styrker sikkerheden for både de ansatte og de indsatte, og vi glæder os meget til at tage det i brug”, siger direktør Thorkild Fogde.

Det nye fængsel er placeret i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, og planen er at indsatte fra Vejle og Holbæk Arrest i første omgang rykker ind, hvilket skal reducere det høje belæg, som arresthusene oplever i øjeblikket.

Nykøbing Fængsel har adresse i det gamle psykiatri-hospital Sikringen, der har fået en omfattende sikkerhedsmæssig overhaling, så sikkerhedsniveauet er tilpasset de krav, der stilles til fængsler anno 2018.

Når Nykøbing Fængsel er i fuld drift, er forventningen, at det også skal fungere som uddannelsesfængsel, hvor fængselsbetjente kan gennemføre deres praktikforløb under uddannelsen.

Kriminalforsorgen har tidligere meldt ud at de håber at de qua et samarbejde Odsherred Kommune kan rekruttere betjentelever lokalt.

Kilde: Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel
Midt i en tid med institutionslukninger har Kriminalforsorgen i dag åbent et nyt, topsikret fængsel.
Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel
Thorkild Fogde klipper snoren ved indvielsen af Nykøbing Fængsel.
Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel
De første indsatte rykker ind den 11. juni.

1 Comment

Leave a Reply