Nyborg fængsel får et strakspåbud for ikke at overholde sikkerheden

Nyborg fængsel
Statsfængslet i Nyborg.

Den 11. juli blev en fængselsbetjent overfaldet i Nyborg Statsfængsel. Nu har Arbejdstilsynet givet fængslet et strakspåbud.

Nyborg Statsfængsel skal stramme op på sikkerheden, når fængselsbetjentene skal flytte de indsatte.

Sådan lyder det strakspåbud, som Arbejdstilsynet har givet fængslet, efter at tilsynet besøgte Nyborg efter seneste overfald på en fængselsbetjent den 11. juli.

Fængselsbetjenten i Nyborg Statsfængsel blev overfaldet med slag og spark af en indsat, mens begge var i fængslets gårdareal.

“Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet med flytning af indsatte på fængslets område planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt,” skriver Arbejdstilsynet.

Nyborg Statsfængsel har cirka 130 fængselsbetjente til knap 200 indsatte, og ifølge fællestillidsmand Brian Kristiansen har flere opgaver og konfliktparate indsatte sat fængselspersonalet under et alvorligt pres.

I afgørelsen har Nyborg Statsfængsel også beskrevet, at man på grund af travlhed den 11. juli så sig nødsaget til ikke at overholde sikkerhedsproceduren i forbindelse med at flytte de indsatte.

Men det giver Arbejdstilsynet ikke meget for. De vurderer, at der ikke var tale om en akut situation at flytte de indsatte, og derfor skulle man have overholdt de sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Arbejdstilsynet kræver desuden, at Nyborg Statsfængsel overholder det generelle forebyggelsesniveau, og at fængselsbetjentene ikke bør foretage individuelle vurderinger i forhold til sikkerheden.

– Sikkerhed har altid førsteprioritet, så må andre arbejdsopgaver vente til senere på dagen.

Bandeproblemer

Sikkerhed i et fængsel er altafgørende – både for de indsatte og medarbejderne. Derfor er overfaldet noget, der får fængslet til at se nærmere på, om der er noget, der kan gøres bedre.

Overfaldet blev begået af et medlem af banden Loyal To Familia, og det er en bande, man allerede inden overfaldet var særligt opmærksom på.

– Det er en gruppe indsatte, som man altid skal være opmærksom på. Det er en gruppe, der har vist, at de altid er klar til at gribe til vold, fortæller Henrik Marker.

Læs nærmere på: DR Nyheder

Be the first to comment

Leave a Reply