Mette Frederiksen kendte til politiets dyre konsulentvaner

Rigspolitiet erkendte i sidste måned, at den var helt gal med brugen af konsulenter i 2015 og 2016.

273 millioner kroner blev der brugt på eksterne konsulenter i Rigspolitiet, og en stor del af udbudsreglerne blev ikke overholdt i den forbindelse, viste en rapport, som Rigspolitiet selv har gennemført.

Ifølge BT viser et dokument, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som justitsminister allerede i 2014 blev advaret om Rigspolitiets problemer med brugen af konsulenter.

Det drejer sig om et dokument, som blev sendt til Statsrevisorerne og Rigsrevisionen i november 2014 underskrevet af Mette Frederiksen, skriver BT.

Mette Frederiksen iværksatte en række initiativer for at sikre, at Rigspolitiet ville overholde reglerne.

Hun roste efterfølgende Rigspolitiet for at have taget affære, selv om det nu viser sig, at det altså ikke var tilfældet.

– Jeg konstaterer med tilfredshed, at Rigspolitiet i foråret (maj 2014, red.) har udarbejdet fælles retningslinjer for indkøb af konsulentydelser, skrev Mette Frederiksen.

Forsikringerne om, at der nu var styr på sagerne, fik Mette Frederiksen fra den absolutte top i Rigspolitiet.

– Det er ikke noget, jeg personligt har været inde over, men det har den daværende økonomidirektør Nikolaj Veje.

– Det var hans område. Men samtidig er det mit overordnede ansvar, når der sendes et brev fra os til Justitsministeren, siger rigspolitichef Jens Højbjerg til BT.

Rigspolitiet fortsatte med at lave ulovlige aftaler både under Mette Frederiksens ledelse og efterfølgeren Søren Pinds (V) ledelse.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply