Mere tydelig uniformering i Kriminalforsorgen

I fremtiden vil Kriminalforsorgens uniformerede medarbejdere bære gradstegn på skuldrene.

Fra 3. april 2018 vil skuldrene på Kriminalforsorgens uniformerede medarbejdere blive udstyret med gradstegn, der viser hvilke ledelsesbeføjelser de har, som det kendes fra bl.a. politiet og forsvaret. Når Kriminalforsorgen vælger at vise medarbejdernes ledelsesbeføjelser på uniformen, er det blandt andet ud fra et ønske om at synliggøre og styrke den uniformerede ledelse i fængsler og arresthuse.

Giver klar og tydelig ansvarsfordeling
Med gradstegn på uniformen bliver det samtidig tydeligt for politiet og andre eksterne, der færdes i Kriminalforsorgens institutioner, hvilke ledelsesbeføjelser medarbejderne har. Det er især i krisesituationer vigtigt med en klar ansvarsfordeling. Gradstegnene, der består af kroner, egeblade og stjerner, er udformet, så de falder naturligt ind i Kriminalforsorgens uniform, og de er placeret på skuldrene af skjorter og jakker.

Indvirker ikke på relationsarbejdet
Kriminalforsorgen forventer ikke, at gradstegnene vil påvirke relationsarbejdet mellem de indsatte og de uniformerede medarbejdere i en negativ retning. De indsatte er allerede i dag vant til at se Kriminalforsorgens symbol på uniformskjorten. Desuden er fængselsbetjente ofte udstyret med bælter med stave mv.

”Der har været et ønske om at synliggøre den uniformerede ledelse, hvilket vi nu imødekommer. Jeg synes, det er helt naturligt, at vores ledelsesstruktur afspejles i vores uniformer, ligesom i andre uniformerede korps. Jeg glæder mig derfor over, at vi sammen med Fængselsforbundet har fundet en god løsning, som træder i kraft den 3. april 2018,” siger Kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde.

Kilde: Kriminalforsorgen

Be the first to comment

Leave a Reply