• »Der kommer en anden mand hen og lægger an på min mand. Han prøver at slippe af med ham, og da han ikke vil gå væk, kommer de op at skændes.« siger hustruen.

  Hun fortæller, at hun i søndags har været i telefonisk kontakt med sin mand, der sidder varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

  Læs nærmere på: https://www.bt.d…[Læs mere]

 • En finger ført vandret hen over halsen.

  Sådan signalerede en syrisk asylansøger i går, at han ville skære halsen over på en kvindelig fængselsbetjent i Vestre Fængsel i København. Da han tidligere i dag blev fremstillet i Københavns dommervagt kom det frem, at han klokken 22.30 i går aftes gjorde tegn til at stikke en kvindelig fængselsbe…

  [Læs mere]

 • 24 indsatte i arresten i Svendborg blev onsdag eftermiddag evakueret og sendt i gården, da der opstod brand i en celle.

  Politiet frygtede i første omgang, at branden skulle skabe forvirring i forbindelse med en flugt.

  Artiklen fortsætter efter annoncen

  Det viste sig ikke at være tilfældet. Synderen viste sig at være en elkedel.

  – Den korts…

  [Læs mere]

 • Justitsministerens forlovede overfaldet i nat

  Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) samlever er natten til torsdag blevet udsat for vold i København.

  – I den forbindelse er en mand sigtet for hadforbrydelse og vold, oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Det er en 34-årig mand fra Slovakiet, der mistænkes for overfaldet.

  Episoden fandt sted omkring klokken 03.30 ud for LA Bar p…

  [Læs mere]

 • Selvom det snart er et halvt år siden, at Kundbypigen Natascha blev idømt otte års fængsel i landsretten, har hun stadig ikke fået hjælp til at komme væk fra en ekstrem tankegang.

  Sådan lyder det fra hendes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, der mener, at det er for dårligt.

  – Det undrer mig dybt, at der ikke er startet noget op, efter at domme…

  [Læs mere]

 • Tre retsinstanser er enige om, at Lars Lund Jensen er så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid.

  Gennem de seneste 30 år er den tidligere professionelle bokser Lars Lund Jensen igen og igen blevet straffet i sager om vold og voldtægter mod kvinder.

  Blandt andet derfor har Højesteret i dag valgt at idømme den 55-årige forvari…

  [Læs mere]

 • En mand, der sidder i kørestol på grund af lammelse, får ikke den rette behandling i Vestre Fængsel i København.

  Hans helbred er blevet stærkt forværret i løbet af de nu syv måneder, hvor han har været frihedsberøvet.

  Det oplyser den 43-årige mands forsvarer, der i et retsmøde tirsdag i Københavns Byret slår alarm om sagen.

  – Tidligere fik…

  [Læs mere]

 • For anden gang på fem dage er en betjent blevet overfaldet af en fange i Storstrøm Fængsel på Falster.

  Overfaldet fandt sted, da betjenten trådte ind i cellen hos en fange, der bliver betegnet som banderelateret til gruppen LTF.

  Fangen ramte betjenten på siden af hovedet med sin knytnæve, hvorefter fangen forsøgte at slå en anden betjent.…

  [Læs mere]

 • En fængselsbetjent i Storstrøm Fængsel på Falster blev søndag aften udsat for et groft overfald.

  En indsat i fængslets særligt sikrede bandeafdeling var ude på gangen for at sætte nogle ting i sit skab.

  Da han havde gjort det, gik han hen mod betjenten og slog ham gentagne gange i hovedet med en sok indeholdende en tundåse.…

  [Læs mere]

 • Da lægen Charlotte Bøving kommer til det topsikrede Enna Mark fængsel ved Horsens for at møde langtidsfangen Jan, opdager hun, at der er noget rivende galt.

  Lægen kom for at hjælpe den 62-årige fange, der er plaget af sukkersyge, men møder en mand, som er så afkræftet at han ikke kan gå.

 • PSlife har nu haft fingerne i spillet og har fået testet og anmeldt det.

  Anmeldelsen kan læses på dette link:
  Anmeldelsen af: A Way Out

 • Udviklingsplanen beskriver i ord og billeder de mange projekter, Kriminalforsorgen skal føre ud i livet i perioden 2018-2021.

  Den 28. november 2017 indgik regeringspartierne (Venstre, Konservative og Liberal Alliance), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en ny flerårsaftale om Kriminalforsorgen.

  Flerårsaftalen fastlægger rammerne for udv…

  [Læs mere]

 • De indsatte i Storstrømsfængslet på Falster har allerede lov til at have Playstation 4. Fra april måned bliver det også muligt at købe en Playstation 4 i Enner Mark Fængslet.

  Det bliver i øvrigt også muligt at få sit eget sengebetræk i Enner Mark fra april måned, så langt om længe får man mulighed for dynebetræk som er lange nok til dynerne.

 • Hvis parterne i staten ikke bliver enige om en ny overenskomst, og en konflikt bryder ud, så kan det betyde udskudte retssager og i sidste ende mildere straffe eller frifindelser.

  Det frygter formanden for Foreningen af Offentlige Anklagere, Line Scharf. Hun er samtidig senioranklager ved Statsadvokaten i København.

  – Vi frygter for de s…

  [Læs mere]

 • Du skal ikke komme og fortælle mig, at det der ikke er bedre end en fængselscelle.

  Alexander viser en video af sin toårige søn, der griner. Optagelsen er fra en af de gange, hvor Alexander har haft samvær med sønnen.

  Siden fødslen har sønnen boet hos sin mor, der afsoner en straf for drab i Ringe Statsfængsel, men Alexander mener, at hans søn…

  [Læs mere]

 • Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel ved Nørre Aslev på Falster er med et bygningsareal på 35.000 kvadratmeter landets næststørste. Dertil kommer fængslets totale areal på godt og vel 170.000 kvadratmeter. Og idag låses dørene.

  Byggeriet begyndte i 2014, og det er konsulentvirksomheden Rambøll, som har stået for det projekteringe…

  [Læs mere]

 • Danmarks nye, topsikrede fængsel blev mandag vist frem, inden de indsatte flytter ind i Storstrøm Fængsel i Nørre Alslev på Falster.

  Et af det nye fængsels fokuspunkter har været muligheden for en effektiv opdeling af de indsatte, som kommer fra forskellige grupper.

  – Fængslet kan indfri de sikkerhedsmæssige udfordringer, Kriminal…

  [Læs mere]

 • Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, går lige nu og drømmer. Og han drømmer stort. Især om fængsler i Rumænien og om at sende kriminelle udlændinge til at afsone deres straf i udlandet.

  – De griner af vores system. De skal ikke sidde i et dansk fængsel, de skal sendes lige på hovedet til et fængsel i Rumænien, siger Peter Kofod o…

  [Læs mere]

 • Den Sociale Retshjælp kæmper for indkomstregulerede sagsomkostninger, således at sagsomkostningerne beregnes ud fra den dømtes betalingsevne, som man allerede kender det fra de fleste andre EU lande.

  I den forbindelse har Den Sociale Retshjælp udarbejdet et spørgeskema som de håber at nuværende, tidligere og fremtidige indsatte har lyst til at…[Læs mere]

 • Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, opfordrer nu politikerne til at sætte flere ressourcer af til landets fængsler i forbindelse med bandekonflikten.

  For mens politikerne hele tiden fokuserer på politiets arbejde og ressourcer, så glemmer de, at ansatte i landets fængsler er pressede, lyder…

  [Læs mere]

 • Hent mere