Kriminalforsorgen bliver stærkt kritiseret for ikke at have brugt penge til resocialisering

Kriminalforsorgen bliver stærkt kritiseret for ikke at have brugt penge til resocialisering.

200 millioner kroner, der var afsat til at få kriminelle på ret køl igen, står lige nu ubrugt hos Kriminalforsorgen.

Det betyder i værste fald, at vi har misset chancen for at få folk ud af kriminalitet, siger John Hatting, formand for Kriminalforsorgsforeningen, der organiserer ikke-uniformerede ansatte i de danske fængsler.

– Der er ingen tvivl om, at havde man brugt de 200 millioner kroner, så ville vi have færre kriminelle i Danmark, siger han.

Et beløb på 200 millioner kroner svarer til, hvad man kan drive et mellemstort fængsel for i et år, siger John Hatting, formand for Kriminalforsorgsforeningen i videoen herunder.

I mange år har Kriminalforsorgen hvert år fået penge fra den såkaldte satspulje, som et politisk flertal fordeler.

De seneste 10 år har Kriminalforsorgen fået en milliard kroner fra satspuljen til at få kriminelle ud af kriminalitet. Pengene er fordelt over en lang række forskellige projekter som stofmisbrugsbehandling og bedre udslusning fra fængslerne.

– Der ligger uforbrugte midler på et område, hvor der egentlig er mennesker, som har brug for en understøttende hånd til at komme videre i livet, siger Anette Storgaard, professor i kriminologi ved Aarhus Universitet.

I Kriminalforsorgen siger direktør Thorkild Fogde, at der ikke findes én samlet forklaring på de 200 millioner ubrugte kroner.

Thorkild Fogde erkender, at 200 millioner kroner samlet set er for højt et beløb af ubrugte midler.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply