Jake, den sandsynlige morder

Jack Bjarne Winkler er blevet dømt i både byretten og landsretten for drab på Mogens Rollberg Bemo i 2014. En dom Jack har fået 12 års fængsel for.

På et overvågningskamera fra gerningsstedet den nat, drabet på Mogens Rollberg Bemo finder sted kan man på et tidspunkt se Jack Bjarne Winkler. Alligevel mener hverken Jack, hans forsvarer eller den dræbtes efterladte, at sagen er så klar, som den ser ud til.

Jack Bjarne Winkler, der blev dømt for kvælningsmordet i Grønnemose på Vestfyn, har flere gange forklaret, at han så en anden mand på den dræbtes grund på drabsnatten.

DNA fundet på offeret

For selv om det stod 12 steder i en obduktionserklæring, at der var fundet dna fra flere uidentificerede personer på drabsofferet, skrev Fyns Politi i en rapport til retten og forsvaret, at der ikke var fundet dna.

Der blev fundet dna fra flere uidentificerede personer på blandt andet afdødes hals. Det er gentaget 12 gange i erklæringen fra de retsgenetiske undersøgelser. Men det skrev politiet ikke i den rapport forsvaret, byretten og landsretten fik. Heri skrev en politibetjent, at der ikke blev fundet dna.

Og politiet brugte den oplysning til at affeje den dømtes forklaring om en tredje person på stedet.

Under efterforskningen blev der ikke fundet dna fra den dømte på afdøde.

Fyns Politi kan ikke se noget problem og mener at retssikkerheden er intakt

Advokat, Jan Schneider, som er forsvarer for den dømte, siger:

– Det er rystende, at politiet kan slippe afsted med at lave en rapport, hvor man gengiver indhold fra en dna-erklæring forkert på et så centralt punkt i en drabssag.

Fyns Politi mener, at retssikkerheden er intakt.

Podcast-serie forsøger at endevende sagen

I en podcast-serie forsøger Mette Frisk fra Danmarks Radio at endevende sagens spor fra flugtrute til DNA-prøver og undersøge, om politiet har forfulgt de spor, de skal. Meget tyder nemlig på, at politiet har begået fejl i sagen, og flere forsvarsadvokater kritiserer politiet for tunnelsyn. De mener, at politiet kun efterforsker mod deres mistænkte og overser spor, der peger i andre retninger.

Læs nærmere om sagen på disse link:

Be the first to comment

Leave a Reply