Kriminalforsorgen: ...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Kriminalforsorgen: 17 år gammelt it-system kan ikke følge med  

  RSS

Birdman
(@birdman)
Medlem Admin
Meldt ind: 4 år siden
Indlæg: 141
6. november 2018 21:52  

Kriminalforsorgens system med journaler om de indsattes gøren og laden har svært ved at følge med. Det 17 år gamle system med oplysninger om alt fra fangetransport til håndtering af de indsattes høringssager kan ikke følge med i de lovændringer og ønsker, der skal implementeres.

Kriminalforsorgen arbejder på at få udviklet en hurtigere og mere fleksibel afløser til systemet, og ifølge et projektinitieringsdokument (PID), som Version2 har fået aktindsigt i, er der en backlog på flere hundrede ændringer på kriminalforsorgens område, som ikke er it-understøttet i det nuværende klientsystem.

»Det nuværende system har en alder og er baseret på en teknologi, der gør tilpasninger og udvidelser ressourcetunge og tidskrævende at implementere. Dette indebærer blandt andet, at parallelle implementeringsforløb besværliggøres, hvilket har den konsekvens, at der ikke kan implementeres den mængde ændringer, der reelt set er behov for i Kriminalforsorgen. Dette understøttes af listen af ønskede ændringer, der p.t. løber op i 400 ønsker,« hedder det.

Hver gang der vedtages en lovændring, der påvirker mennesker i kontakt med fængselssystemet, skal Kriminalforsorgens arbejdsgange afspejle det, og ændringer i for eksempelvis en specifik type indsats rettigheder skal gerne være understøttet i klientsystemet, der bruges til at behandle deres sager.

Det gamle klientsystem blev i sin tid udviklet af det daværende WM-data, der siden blev til Logica, som så blev til CGI. I dag er det NNIT, der står for videreudviklingen af systemet.

Læs nærmere om Kriminalforsorgens IT-system på: Version 2


Citere