Datatilsynet har fu...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Datatilsynet har fundet mangler i Kriminalforsorgens håndtering af persondata  

  RSS

Birdman
(@birdman)
Medlem Admin
Meldt ind: 3 år siden
Indlæg: 140
26. september 2019 19:47  

Fængsler har i flere tilfælde sjusket med persondata

I snart halvandet år har Kriminalforsorgen skullet indrette sig efter nye regler for persondatasikkerhed, efter at persondataforordningen blev indført i EU.

Men nu viser det sig, at Kriminalforsorgen, der driver de danske fængsler og arresthuse, flere gange ikke har kunnet leve op til den gældende lovgivning.

Det viser et skriftligt svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til SF's retsordfører, Karina Lorentzen, som har spurgt, hvordan Kriminalforsorgen efterlever persondataforordningen.

I svaret fremgår det, at "flere eksterne tilsyn foretaget af blandt andet Datatilsynet har vist, at Kriminalforsorgen på en række områder er nødt til at forbedre sin indsats for at beskytte borgernes og de ansattes persondata effektiv og leve op til lovgivningens krav på området".

Det er ikke just et svar, der vækker jubel hos retsordføreren fra SF.

- Det er noget sjusk, at Kriminalforsorgen ikke har levet op til sit ansvar og har styr på sine persondataoplysninger.

- Det er trods alt rigtig følsomme oplysninger, som de behandler, fordi det handler om indsatte i vores fængsler, siger Karina Lorentzen.

I svaret bliver det også nævnt, at Datatilsynet i et enkelt tilfælde har rejst "alvorlig kritik" af Kriminalforsorgens behandling af personoplysninger.

Kriminalforsorgen oplyser, at den på baggrund af kritikken har rettet op på mangler og også arbejder med flere tiltag, der skal styrke databeskyttelsen og informationssikkerheden.

Samtidigt beklager man, at der har været problemer.

Læs nærmere om sagen på: Jyllands-Posten


Citere