Norge løslader 126 ...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Norge løslader 126 fanger  

  RSS

Birdman
(@birdman)
Medlem Admin
Meldt ind: 3 år siden
Indlæg: 136
27. marts 2020 16:30  

De indsatte i norske fængsler fået aflyst deres besøg indtil videre. Derfor er mere end 100 fanger løsladt før tid, og de cirka 2900, der stadig er bag tremmer, får nu daglige quizkonkurrencer med præmier, flere tv-kanaler og gratis telefonopkald.

- Kriminalomsorgen har iværksat en lang række tiltag for at gøre situationen mindre belastende. Fængslerne forsøger at gøre det lettere for indsatte ved bl.a. at: 

- Indføre udvidet telefontid - gratis for indsatte.

- Indkøb af iPads - arrangere besøg via nettet (dette tiltag arbejdes der på).

- Tilbyde flere tv-kanaler.

- Uddele frugt.

- Give lettere adgang til læsestof, samt lydbøger.

- Give adgang til spil på forskellige konsoller med varierende sværhedsgrader. Indholdet i spillene må ikke være af voldelig eller seksuel karakter.

- Arrangere quizkonkurrencer eller andre konkurrencer dagligt med præmier.

Sådan kan man læse på norske Kriminalomsorgens hjemmeside om de særforanstaltninger, der bliver taget for cirka 2900 fanger, der sidder i fængslerne uden at kunne få besøg.

For en uge siden blev mere end 100 af fangerne løsladt før tid - det handlede om fanger, med domme under 90 dage, der blev løsladt ti dage før, de ellers ville blive løsladt, og fanger med 90 dager eller mere, der er sluppet ud 20 dage før, de ellers ville blive løsladt, og endelig dømte, med dommer på mere end seks måneder, der slap ud 30 dage tidligere.

Ifølge VG.no er det planen, at yderlige 73 fanger skal have en coronarabat på deres fængselsstraf.

- De har alle det til fælles, at de nærmer sig løsladelse, kommunikationsmedarbejder Ann Kristin Salbuvik fra Kriminalomsorgen til VG.no.

Kilde: Ekstra Bladet


Citere