Udvisningsdømte kri...
 
Share:

Udvisningsdømte kriminelle skal i fængsel i udlandet  

  RSS

Birdman
(@birdman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 100
02/12/2018 4:56 pm  

Allerede fra næste år forventes det, at Danmark kan sende folk til afsoning i udlandet.

Ved udgangen af næste år skal Danmark kunne sende udvisningsdømte kriminelle i fængsel uden for landets grænser.

Det lægger Dansk Folkeparti og regeringen op til i næste års finanslov, hvor de afslører, at de er i tæt dialog med et konkret partnerland om etablering af danske fængselspladser. Aftalen skal falde på plads senest ved udgangen af næste år, lyder finanslovsløftet.

Fængselspladser har været et helt udtrykkeligt ønske for Dansk Folkeparti gennem længere tid, der blandt andet sidste år ytrede, at de ønsker, at Danmark enten lejer eller køber et fængsel i Østeuropa.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have, at Danmark køber eller lejer et fængsel i et østeuropæisk land, hvor standarden er en væsentlig anden (lavere, red.) end i Danmark, sagde retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) i forbindelse med partiets gruppemøde.

Og nu ser det så ud til, at planerne bliver realiseret, fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen (DF):

- De meldinger, vi har fået fra Justitsministeriet, er, at Danmark er tæt på at indgå en aftale med et andet land, så vi kan sende udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, i fængsel i udlandet. I og med at det er noget, som Dansk Folkeparti har presset på for i lang tid, så er vi selvfølgelig tilfredse med, at det snart kan lade sig gøre, siger han og fortæller, at han regner med, at det bliver Danmark, som skal have det ledelsesmæssige ansvar for fængslet. Til gengæld skal der være udenlandske fængselsbetjente.

Hvilket land har vi forhandlinger med om en aftale?

- Det kan jeg desværre ikke svare på. Når der er forhandlinger med et andet land, så skal der være ro og plads til, at det kan foregå på en ordentlig måde, siger Martin Henriksen.

Din partifælle Peter Kofod Poulsen har tidligere nævnt Østeuropa. Retsudvalget har sidste år besøgt Litauen og Rumænien - er det et af de to?

- Det hverken kan eller vil jeg svare på, siger ordføreren.

Læs nærmere på: DR Nyheder


En pris
Birdman
(@birdman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 100
03/12/2018 7:45 pm  

Et spritnyt fængsel uden for Litauens hovedstad, Vilnius, kan fremadrettet ende med at huse kriminelle udvisningsdømte, som har fået en dom i Danmark.

Således pågår der i øjeblikket forhandlinger om, hvad Danmark skal give til gengæld for at sende udvisningsdømte kriminelle i fængsel i det baltiske land.

Det bekræfter en lille håndfuld anonyme kilder uafhængigt af hinanden til DR Nyheder. Ingen af kilderne har ønsket at stå frem med navn, da man internt i regeringen frygter, at det kan skade forhandlingerne, hvis det kommer frem, at det er Litauen som har udvist "stor interesse" for en aftale, som det hedder i aftalen om finansloven.

Aftalen er som nævnt endnu ikke underskrevet, men forhandlingerne fremgår af finanslovsaftalen.

- Der skal hurtigst muligt og senest med udgangen af 2019 indgås en aftale med et partnerland om at etablere danske fængselspladser i udlandet, så udvisningsdømte kriminelle afsoner deres straf i udlandet frem for at belaste det danske fængselsvæsen og det danske samfund, lyder det videre i finanslovsløftet.

Forhandlingerne går blandt andet på, at Danmark skal være med til at finansiere etableringen af et nyt fængsel uden for hovedstaden Vilnius. Ud over Danmark forhandler flere andre europæiske lande også om at være med i projektet ifølge DR's oplysninger.

I det nye fængsel skal der både sidde litauiske statsborgere og udvisningsdømte kriminelle for de lande, som har en aftale med den litauiske stat. De litauiske statsborgere og de andre indsatte skal dog sidde hver for sig.

Læs nærmere på: DR Nyheder


SvarEn pris