Mikael ville undgå ...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Mikael ville undgå fængsel og spillede dum til IQ-test  

  RSS
Birdman
(@birdman)
Medlem Admin

Mikael ville undgå fængsel og spillede dum til IQ-test: Det fik uoverskuelige konsekvenser

'Hvad fanden er det, at jeg har rodet mig ud i' tænkte Mikael Juncker Sørensen, da han første dag tjekkede ind på den sikrede afdeling for udviklingshæmmede kriminelle.

Mikael Juncker Sørensen har dummet sig gevaldigt masser af gange i sit liv.

Den 31-årige mand fra Holstebro er dømt for både vold, trusler og røveri.

Men den største brøler er alligevel, da han angiveligt spiller dum til en mentalundersøgelse for at undgå en fængselsstraf og får stemplet 'lettere mentalt retarderet'.

- Det er uden tvivl det dummeste, jeg nogensinde har gjort i mit liv, konstaterer Mikael Juncker Sørensen i dag.

For med dét stempel får man ikke en fængselsstraf i en begrænset periode. Man risikerer at få en anbringelsesdom på ubestemt tid. Det vidste Michael Juncker Sørensen bare ikke.

Læs og se nærmere om Mikael's historie på: DR

Citere
Udgivet : 28. maj 2019 21:15
Birdman
(@birdman)
Medlem Admin

En tidligere kriminel får nu en ny chance for at bevise, at han ikke er retarderet.

Vestre Landsret i Viborg har besluttet, at Mikael Juncker Sørensen fra Holstebro skal have foretaget en ny mentalundersøgelse.

For fire år siden blev han dømt til anbringelse på ubestemt tid på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Dommen faldt efter en mentalundersøgelse med en IQ-test, hvor Mikael Juncker Sørensen endte med at blive stemplet som 'lettere retarderet'.

Lige siden har Mikael Juncker Sørensen hævdet, at han bare spillede dum til undersøgelsen for at undgå en fængselsstraf for et forsøg på røveri. Han troede, at en dårlig IQ-test ville give ham en behandlingsdom, så han kunne få hjælp til at komme videre i sit liv.

Mikael Juncker Sørensen ser nu frem til den nye undersøgelse.

- Jeg vil være hudløs ærlig. Jeg vil ikke lave samme fejl igen. Jeg er helt 100 på, at undersøgelsen vil vise noget andet end tidligere, siger han.

Senere undersøgelser og flere udtalelser fra institutioner, som Mikael Juncker Sørensen har boet på, peger i samme retning.

Mikael Juncker Sørensen skal blive boende på en specialinstitution, indtil den nye undersøgelse er klar. Det er den formentlig i starten af det nye år.

- Jeg håber, at jeg så kan få noget, der minder om et liv igen, siger han.

Udover en ny mentalerklæring besluttede landsretten også, at der skal indhentes nye udtalelser fra Holstebro Kommune, som er tilsynsmyndighed, og fra Samrådet vedrørende voksne udviklingshæmmede lovovertrædere i Midtjylland.

Læs og se nærmere på: DR Nyheder

SvarCitere
Udgivet : 2. oktober 2019 19:00