En verden udenfor
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

En verden udenfor  

  RSS
Birdman
(@birdman)
Medlem Admin

Floppede fælt i biografen: I dag regnes ikonisk fængselsfilm som en af verdens bedste

Alle kender 'En verden udenfor' i dag. Men filmen havde en hård start, da den havde premiere for 25 år siden.

Har jeg ret, når jeg antager, at du helt sikkert har set 'En verden udenfor'?

Du ved nok, filmen om den uskyldige bankmand Andy Dufresne, der bliver dømt for at have myrdet sin hustru og hendes elsker, og som derfor må finde sig til rette blandt hårdkogte forbrydere i et fængsel i 40'ernes USA.

Måske har du endda set filmen flere gange enten på et af dine gamle VHS-bånd, på dvd eller når den er blevet sendt for gud ved hvilken gang på diverse tv-kanaler. Det har jeg i hvert fald.

Denne mandag, den 23. september, er det præcis 25 år siden, at 'En verden udenfor' havde premiere i USA, men selvom der er udkommet utallige store dramafilm siden, er fængselsfilmen stadig et hit hos mange.

Faktisk er 'En verden udenfor' så elsket af mange filmfans, at den stadig her i 2019 formår at sidde tungt på førstepladsen på filmdatabasen IMDb's liste over de 250 film, som sidens millioner af brugere har givet højst karakter.

Læs nærmere på:

Citere
Udgivet : 24. september 2019 19:44
Birdman
(@birdman)
Medlem Admin

Film nummer 5 på IMDb-listen kan i øvrigt også kraftig anbefales. Filmen er fra 1957 og dermed sort/hvid. Filmen omhandler 12 nævninge som i en retssag skal afgøre skyldsspørgsmålet. Filmen er et mesterværk.

SvarCitere
Udgivet : 24. september 2019 19:53