Danmark forhandler om fængselspladser i udlandet

Udsigt til fængsler i udlandet
Kriminelle udvisningsdømte skal afsone sin fængselsstraf i udlandet frem for at optage plads i de danske fængsler.

Allerede fra næste år forventes det, at Danmark kan sende folk til afsoning i udlandet.

Ved udgangen af næste år skal Danmark kunne sende udvisningsdømte kriminelle i fængsel uden for landets grænser.

Det lægger Dansk Folkeparti og regeringen op til i næste års finanslov, hvor de afslører, at de er i tæt dialog med et konkret partnerland om etablering af danske fængselspladser. Aftalen skal falde på plads senest ved udgangen af næste år, lyder finanslovsløftet.

Fængselspladser har været et helt udtrykkeligt ønske for Dansk Folkeparti gennem længere tid, der blandt andet sidste år ytrede, at de ønsker, at Danmark enten lejer eller køber et fængsel i Østeuropa.

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have, at Danmark køber eller lejer et fængsel i et østeuropæisk land, hvor standarden er en væsentlig anden (lavere, red.) end i Danmark, sagde retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) i forbindelse med partiets gruppemøde.

Og nu ser det så ud til, at planerne bliver realiseret, fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen (DF):

– De meldinger, vi har fået fra Justitsministeriet, er, at Danmark er tæt på at indgå en aftale med et andet land, så vi kan sende udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, i fængsel i udlandet. I og med at det er noget, som Dansk Folkeparti har presset på for i lang tid, så er vi selvfølgelig tilfredse med, at det snart kan lade sig gøre, siger han og fortæller, at han regner med, at det bliver Danmark, som skal have det ledelsesmæssige ansvar for fængslet. Til gengæld skal der være udenlandske fængselsbetjente.

Hvilket land har vi forhandlinger med om en aftale?

 Det kan jeg desværre ikke svare på. Når der er forhandlinger med et andet land, så skal der være ro og plads til, at det kan foregå på en ordentlig måde, siger Martin Henriksen.

Din partifælle Peter Kofod Poulsen har tidligere nævnt Østeuropa. Retsudvalget har sidste år besøgt Litauen og Rumænien – er det et af de to?

 Det hverken kan eller vil jeg svare på, siger ordføreren.

Læs nærmere på: DR Nyheder

Be the first to comment

Leave a Reply