Justitsminister Søren Pape: Ingen fængselsbetjente skal gå bange på arbejde

Justitsministeren lover bedre arbejdsforhold til fængselsbetjente og vil blandt andet begrænse såkaldte alene-vagter. Hvis vi skal bekæmpe bandekriminalitet, skal vi hive hovedet af slangen, siger ministeren og håber snart at kunne forbyde banden Loyal To Familia.

»Der er ikke nogen fængselsbetjente, der skal være bange for at gå på arbejde eller have det utrygt derhjemme på grund af bandemedlemmer på et sted, som jeg har ansvaret for«.

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han slår fast med syvtommersøm, at det er helt uholdbart, at bandemedlemmer bag tremmer tyranniserer og truer de fængselsbetjente, der bare passer deres arbejde.

»Jeg er dybt imponeret over fængselsbetjentene, må jeg indrømme. At nogen vil påtage sig et job, hvor de otte timer dagligt render rundt blandt kriminelle, det er flot. Jeg tænker, hold da op, hvor er det flot. Det var ikke det første job, jeg havde søgt. Det skal de have, de er dygtige folk.«

Lovprisningen af Danmarks cirka 3.000 fængselsbetjente, hvoraf mange oplever trusler og vold på jobbet, kommer fra Søren Pape Poulsen en sensommerdag på justitsministerens kontor i københavnske Slotsholmsgade.

Læs nærmere på: Ugebrevet A4

1 kommentar

 1. Mange fængselsbetjente døjer med et højt sygefravær, og fagforeningen Fængselsforbundet har længe bedt om midler til flere betjente.
  Når Folketingets partier til efteråret skal forhandle en ny aftale om Kriminalforsorgens økonomi, ser det måske ud til at ske.
  Her vil et flertal af Folketingets partier ifølge fagbladet Fængselsfunktionæren arbejde på at nedbringe mængden af fængselsbetjentes alenevagter.

  Læs nærmere på:
  DR Nyheder
  Fængselsforbundet

Skriv et svar