15 nye fængselsbetjente til Nyborg Fængsel

Ledelse og tillidsrepræsentanter i Område Syddanmark er blevet enige om at opslå 15 faste stillinger som fængselsbetjente til fængslet.

Stillingsopslagene kommer i kølvandet på en periode med højt sygefravær efter skudepisoden i sommeren 2016. Det har betydet, at det har været nødvendigt at låne personale fra de øvrige områder.

”Ved at ansætte flere betjente booster vi arbejdsmiljøet i Nyborg, der ellers frem til skudepisoden var på det helt rigtige spor.Inden da faldt sygefraværet markant, og der var aktiviteter i tillidsreformarbejdet, som skabte gode og konstruktive løsninger for fængslet og personalet. Det skal vi tilbage til,” siger institutionschef Henrik Marker.

Ro om arbejdsopgaverne

Indlån af betjente fra områderne Midt- og Nordjylland og Sjælland har løst problemet med at besætte vagterne, men det har skabt ustabilitet i personalegruppen, lyder det fra Martin Sørensen, der er tillidsrepræsentant i Nyborg Fængsel:

”De fleste af os kan godt lide at møde kendte ansigter på arbejdet. Det giver ro om arbejdsopgaverne, og især når man arbejder med mennesker, som er i fængsel, er der også tryghed i at kende kollegaen på posten,” fortæller han, og tilføjer:

”Det har derfor været en udfordring, at en stor del af posterne i den forløbne tid har været besat medskiftende kolleger. De har ydet en stor og uvurderlig hjælp, som vi er glade for, men de harnaturligvis ikke været kendte ansigter på samme måde, som hvis de havde været fast knyttet til fængslet”.

Sammen med områdetillidsrepræsentant fra Syddanmark Brian Kristiansen håber han, at det bliver ændret nu, så der kan komme en god fast gruppe af fængselsbetjente i Nyborg.

Supplement til øvrige tiltag

”Vi håber, at det er et godt supplement til de mange øvrige tiltag, der er sat i gang for at modvirke personalemanglen,” siger områdedirektør Anne Marie Heckscher.

De 15 stillinger er slået op den 16. maj 2017.

Kilde: Kriminalforsorgen

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar